Bättre hälsa med frukt och grönsaker!

Hur mycket frukt och grönt äter du? Om du väljer ekologiskt gör du både din hälsa och miljön en extra tjänst.

bild 2

Investera i dig själv och din hälsa genom att unna dig ekologiska frukter och grönsaker varje dag. För att få del av de ämnen du behöver kan du använda riktmärket 500 gram frukt och grönt per dag. Det ger bra täckning för viktiga näringsämnen i form av vitaminer, antioxidanter och mineraler som din kropp behöver för att fungera optimalt. När du äter frukt och grönt får du också i dig fibrer som är viktigt för matsmältningen.

Om du väljer ekologiskt får du extra fördelar både för hälsa och miljö. De har högre näringsinnehåll och du slipper få i dig farliga bekämpningsmedel. Vill du välja ekologiskt men har en snäv budget, prioritera bananer, paprika och vindruvor eftersom de är extra hårt drabbade av kemikalier.

Önskar dig en god start på veckan!

Gilla Snabbfoting på Facebook så får du mer tips framöver.