En upplevelse utöver det vanliga! Mitt första Stockholm Marathon.

Så här lycklig var jag efter att ha kommit i mål på Stockholm Marathon 31 maj 2014. Det kommer definitivt bli fler marathon. Sub4 väntar! Vilken fest!

IMG_1528

Jag gick i mål trots att löpningen igår blev ett tufft äventyr och inte följde min planering. Jag fick fokusera på upplevelsen och alla härliga intryck för att kunna fullfölja loppet. Redan efter 12-13 kilometer flaggade kroppen genom illamående och mjölksyra att jag skulle avbryta färden mot målet, hur skulle jag lyckas fortsätta med 30 kilometer kvar? Under flera kilometer kämpade jag med tanken på hur jag skulle göra men jag bestämde mig att det inte fanns på kartan att avbryta och valde att göra det till mitt längsta långpass istället. Jag drömde ju om att komma i mål så att slå av på takten blev den vinnande strategin och tidsmålet lade jag helt åt sidan.

Jag lyssnade på kroppen, saktade farten och sprang och vinkade istället till publiken, njöt av alla människor och hurra- och hejarop. Peppade andra löpare och blev otroligt glad när jag sprang förbi mina egna hejarklackar på flera ställen runt banan. Det var en otrolig fest och något jag tänker göra om igen.

Sista kilometrarna var det bara att springa på helt utan gåpauser. Så nära i mål fanns bara Stadion och arenan i tanken och alla hejarop sista biten. Vilket fantastiskt stöd av alla människor. Jag hade bra hjälp av mitt starka pannben igår. Kroppen är i god form idag förutom en elak blåsa på trampdynan. Det här både mitt längsta och snabbaste långpasset någonsin.

IMG_1395

Hurra! Jag fixade det till slut. Det gick med rätt fokus och bestämda steg. Publiken och den härliga banan var till stor hjälp. Tack alla härliga människor!

För mig är löpning och annan träning något underbart! Att springa själv och även ha glädjen att vara löpcoach och peppa och inspirera andra är fantastiskt!

Drömmer du om att utmana dig och rent av börja springa? Berätta för mig!

Ha en bra vecka allesammans! Gilla Snabbfoting på Facebook för uppdateringar.