Tre valfrågor inför hösten

Gör något för dig själv! Jag ger tre enkla valmöjligheter för en bra höst!

IMG_1541

För en kort tid sedan lovade jag att återkomma med några tips med anledning av debattartikeln ”Sommaren – fredagsmys sju dagar i veckan” som nyligen publicerades av journalisten och författaren Hillevi Wahl på internet.

Sommar och semester ger tid och möjlighet för att koppla av, äta och dricka gott och fundera över sin livssituation. För mycket av det goda ger dock spår och konsekvenser för din kropp och din hälsa om du fastnar i dina sommarvanor. Jag tycker att det är rimligt att ta ut svängarna ibland för att klara livet och vardagen resterande delar av året, däremot är det viktigt med rimlighet och balans. Det kan bli för mycket av det goda och det är viktigt att hitta tillbaka till normala vanor både för mat och motion igen för att undvika hälsoproblem. Hur ser det ut på dina plus och minuskonton? Hur ser resultaträkningen ut?

Nu är det ett bra tillfälle att börja med enkla steg till en bättre hälsa för dig. Om du samlar energi att välja väg kommer du uppleva flera positiva hälsoeffekter.

Gör ett val som ger mening för dig! Sätt upp ett kortsiktigt delmål! Här kommer tre enkla ideér för en nystart:

  • Lägg till en frukt eller grönsak till varje måltid och drick vatten istället för läsk eller alkohol.
  • Avsätt 1-2 timmar som egentid inbokat i din kalender varje vecka. Du väljer innehåll med syfte att stärka din hälsa.
  • Prioritera din sömn (runt ca 6-8 timmar per natt) så får du större energi, koncentration och ork i vardag och träning.

Välj en av dessa eller något annat du kommer på och håll fokus på det minst en månad framåt. Få in rytmen och regelbundenheten så blir det snabbt en ny vana. Genom att bygga nya positiva rutiner kommer du skapa dig själv en toppenhöst. Under hösten kommer jag återkomma med fler ideér och lägga upp utmaningar på Snabbfotings Facebooksida.

Är du nyfiken eller har frågor kring kost och hälsa för dig, din familj eller närstående klickar du bara på kontakt!

Börja din nystart redan idag! Nu gör vi en bra höst tillsammans!