Vilka förebilder har du?

Att inspirera och inspireras av andra!

Höstsidoplanka

Har du bra inspiratörer och förebilder? Hjälper de dig i önskad riktning?

I början av året mötte jag en oerhört intressant person på ett träningsevent, som heter Tanja Djelevic och hon  är bland annat personlig tränare i Hollywood. Tanja höll i en väldigt bra föreläsning om personlig utveckling med titeln  How to be a Unicorn på Nikes event i Globen. (länkat till en fantastisk bild av en unicorn). Det är viktigt att hitta inspirationskällor, jag ser det själv som något som utvecklar mig och för mig framåt.

Precis som Tanja Djelevic möter jag människor som är formbara och som vi hjälper att utvecklas och nå mål. Jag ska dela en värdefull och fin historia som jag funnit i boken Inspirationsspridaren, av Petra Backteman & Johanna Öberg. Texten är avsnitt av en berättelse Tanja delar med sig om en erfarenhet från någon hon coachat.

Vikten av att fortsätta framåt (text av Tanja Djelevic)

”Jag arbetar som personlig tränare i Hollywood. Någonting som jag har lärt mig i mitt yrke är att förebilder inte alltid behöver vara kända personer eller människor som man tycker kommit längre än en själv. Ibland kan en förebild tvärtom vara någon som man själv har hjälpt. Petra är en sådan person för mig. Hon kommer från en otroligt mörk tillvaro. Hon har haft låg självbild och en riktigt dålig attityd till sina omständigheter i livet. En dag när hon ringde mig fanns en entusiasm i  hennes röst som jag aldrig mött tidigare hört:

”Jag ska springa triathlon på söndag!” sa hon. Bara tanken var överrumplande…… Hennes initiativ att utmana sig själv till att ställa upp var därför mer än jag hade kunnat föreställa mig.

Efter tävlingen hade Petra det största leendet på läpparna jag någonsin sett. ”

Avslutningsvis skriver Tanja att ”Men det är inte på grund av den suveräna tiden som Petra är min förebild, utan för att hon inte gav upp och under så lång tid vågade utmana sig själv och förändra sin attityd till livet och tillvaron.”

Sök någon som kan inspirera dig! En eller flera, känd eller okänd, liten eller stor. Låt det vara personer som påverkar dig positivt.

Öppna blicken och var nyfiken och du kommer finna källor lite där du minst anar det.

Kom ihåg att du på din väg fram också blir inspiratör för andra! Önskar dig en riktigt härlig helg! / Ewa