Löpäventyr på Lanzarote!

Underbar löpvecka i solen och värmen på Lanzarote 

Foto 2014-11-25 16 37 56

Jag och min kollega Jimmy har varit iväg på uppdrag för Urban Tribes och Apollo senaste veckan och på bilden njuter vi av vulkanrundan ”King of the Volcano”. Vi har tagit hand om resenärer från Sverige och Norge som bokat in sig på löptraining camp på Lanzarote. Under veckan som gått har det varit ett brett urval av löpaktiviteter att välja bland. Det har funnits möjligheter för teknikträning, backintervaller, vulkanlöpning, morgonjoggar, långdistans och styrkepass med mera för alla nivåer. Har någon dessutom varit sugen på mer har det funnits andra aktiviteter och spa på hotellet HD Beach Hotel.

Det har varit härlig stämning hela veckan och jag har fått ihop 10 mil på min gpsklocka de sista sju dagarna och flera rekord har slagits av våra löpare. De har olika mål med sin löpning och till våren blir det 5 km:s lopp som en viktig milstolpe för Lotta. Andra har klassikern i sikte så det är en stor bredd och det blir extra spännande att coacha olika bakgrunder och göra det lyckat för alla på löpveckan.

Foto 2014-11-24 16 50 37

Ett av passen var teknikträning i uppförs- och nedförsbacke. Jag och Jimmy gick igenom viktiga moment och saker att tänka på för att lyckas i dessa situationer. De märkte verkligen skillnad när de övade upp och ner i backen och nu har de tagit med sig bra tekniktips och löpskolningsövningar hem för att kunna öva mer på egen hand. Lutningen i backen vi valde var underbar. Lagom lut först för att sedan avsluta med en kraftig stigning om man tog sig vidare upp vilket vi testade som final. Härligt, det ska vara ett moment av utmaning också.

För att få in en bra teknik och framförförallt god hållning berättar och visar jag här löparna några övningar för att påminna kroppen om rätt position och utgångsläge. Alldeles strax kommer de börja resan mot fin ståtlig hållning och trippa fram som fina hästar med höften i rätt position och stolta kroppar. Nyttigt och lärorikt och flera ahaupplevelser.

Foto 2014-11-27 21 59 31

Men vad vore en träningsvecka utan styrke- eller rörelseträning? Det är moment som också är oerhört viktiga för oss löpare. En av dagarna blev en kombination av löpning på morgonen och styrkecirkelpass och stretch på eftermiddagen. Det blev övningar som var utmanande både i styrka och viss balansträning som är viktig att komma ihåg. Svettigt, och jobbigt och träningsvärken satt i för våra deltagare när rörlighetsträningen drog igång dagen därpå. Med oss kunde alla känna sig trygga men jag och Jimmy utmanade alla från sina nivåer för att de skulle växa under veckan som gick.

Foto 2014-11-23 16 30 17

Tiden har gått fort och jag har haft väldigt roligt. På så kort tid har det hänt så mycket med balans, hållning och många har fått tillfälle att ta sig ut ur bekvämlighetszonen. Vi avslutade med en trevlig middag tillsammans där vi utsåg hederspriser till våra underbara löparkamrater denna vecka på Lanzarote. För mig har det verkligen varit perfekt att samla mil i benen med trevligt sällskap i solen och jag har haft möjlighet att utmana människor som uppskattat det mycket. Det karga vulkanlandskapet och havet faller mig väl i smaken. Vatten är magiskt för mig och trevligt sällskap är en extra bonus!

Om du inte tidigare varit på en träningsresa är det något jag rekommenderar varmt. Prova någon av destinationerna med Apollo och Urban Tribes

Önskar er en bra decembermånad! Lycka till med löpningen! Önskar Ewa

Foto 2014-11-27 08 44 34