Team Snabbfoting är på väg mot Vättern

Yes! Nu inleder jag cykelsäsongen på första parkett och jag testade igår Cinema Cycling för första gången. Det var lyckat!

cinemacycling2

Större delen av min träning och eller mina jobbuppdrag är löprelaterade och det har varit många uppdrag under hösten och allra senast på Lanzarote för att coacha och springa med charterturister så det är en härlig omväxling att kunna alternativträna med spinning för att nu sikta in mig på Vätternrundan 2015 som mitt stora mål  tillsammans med halvmarathon som favoritdistans där jag vill bli snabbare. Det är lite av en mönsterbryting för mig att nu komma igång med cykel igen. Härligt!

egentid

Jag har börjat skissa på  träningsplaneringen och dagen startade gårdagen med ett nyttigt pass för både kropp och själ hos min personliga tränare. Till kvällsmat serverades det sedan ett 55 minuters Cinema Cycling pass som var riktigt bra. Att ha en wattmätare på cykeln var kul och nästan mer intressant än bioduken där italienska landskap visades. Jag lyssnade på instruktören och musiken som var grymt bra, kollade av vara mina zoner var för att få grepp om kapacitet och tröskeleffekter. Mycket nöjd med att ha kunnat pressa bra i spurterna i watt mätt efter en del maxstyrka i benen tidagare under dagen.

Redan på lördag är det dags för en Cinemaklass igen. Då blir det långrunda och 120 minuter som gäller för mig och jag ser fram emot klassen mycket. Jag gillar upplägget och den relativt nya klassen som hela tiden går full.

snabbfotingiregn

Min kropp har förtjänat härliga promenader idag som vilodag i regn, blåst och mörker. Stockholm har ändå varit väldigt vackert med all julbelysning som sitter uppe.

Det är viktigt att ta hand om helheten och lägga in både styrka, rörlighet, och nöta uthållighet för att klara 30 mil på en racercykel och givetvis komma ihåg vilodagar. I mitt yrke som framförallt löpcoach är det extra viktigt att tänka på träningsplaneringen för att kroppen ska hålla sig skadefri. Härligt att kunna vara sin egen coach samtidigt som jag sporras och inspireras av många andra i min närhet.

På lunchen idag kastade jag mig ut med kort varsel i det ruggiga vädret varmt klädd för att träna ett företag. Det blev lite blandad peppig musik till deltagarna för att de skulle få ett smile på läpparna när de ”trötta” lämnade salen efter 45 minuter med en Snabbfoting. De fick smaka på en naggande god uppvärmning med lite rörlighet som strössel och sedan en effektiv styrkecirkel med en skön avslutning.

Idag använde jag bara väldigt enkel utrustning, stoppur och musik men så mycket det går att göra med bara kroppen som vikt och några få enkla redskap i mina favoritfärger.

gymcirkel

Vad har du tränat idag? Vad händer imorgon? Dela med dig av dina träningstips så vi alla får chans att bli lite varma i vintermörkret.

Ta hand om dig! Kryp in i värmen och tänd lite ljus om du bara är sugen på att ha en lugn dag.

Hälsningar Ewa