Lördagsmys för Team Snabbfoting

Vad betyder lördagsmys för dig? Vi väljer alla olika innehåll i det och det finns inga rätt eller fel. Gör det som är rätt för dig och passar dig bra för stunden. Vill du berätta vad du väljer, dela gärna och ge ideér och inspiration till oss andra.

Min start på lördagen började med risgrynsgröt som optimal förberedelse inför mitt härliga mys med 120 minuters Cinema cycling på SATS.

risgrynsgrot   kopplaavmedte

 

 

 

 

 

 

Cykelklassen är ett härligt koncept jag gillar som startade under hösten. Jag drömmer mig bort när jag kikar på bioduken och lyssnar på grymt bra musik. Min man instruerar lördags-Cinemaklassen och i juni kör vi tillsammans Vättern Runt i mitt lag Team Snabbfoting. Ett mål som jag är förväntansfull, riktigt taggad och motiverad över. Jag har kört Halvvättern med stil på en cafedamcykel med en välfylld cykelkorg utan minsta problem och jag älskar långdistans och uthållighetsträning så det ska bli spännande att höja ribban.

cycling

Jag är min egen coach och har börjat träningsplaneringen för att bekvämt och på en utmanande tid ta mig runt Vättern på en Specialized racer denna gång. Nu är det vinter och innesäsong för cyklingen så jag använder gymmet och cykelsalen flitigt för att komma närmare målet. Här är jag riktigt nöjd, trött och svettig efter att ha varit med på den helt fullsatta klassen och både instruktör och deltagare fick fart på mina tassar. Wow vilken känsla idag!

Jag behövde fylla på med energi direkt efter klassen så jag slog mig ned för mat och vila och mumsade i mig två favoriter som afterbike.

unlikelance

För mig som löpcoach är det perfekt att kunna använda cykling/spinning som alternativ träning för att inte slita på kroppen med den belastning som löpningen ger. Det känns bra att ha olika målsättningar även om primära fokuset är halvmarathon både i Sverige och förhoppningsvis utomlands 2015. Löpning är min meditation när jag tränar själv. Att bara ge sig iväg på långpass i flera timmar och njuta av omgivningen och ibland ge sig på utvecklande korta kvalitetspass.

Sedan finns givetvis den kompletterande styrketräningen som jag vill lyfta till er som inte använder den träningsformen idag. Styrketräning ger definitivt effekt både för cyklister och löpare.

För mig är en myslördag inte bara fylld med träning. Eftermiddagen avrundade jag med att blicka ut över vackra Stockholm som är både kallt och snöigt just nu. Jag älskar den här staden med så mycket vatten och natur på kort avstånd från där jag bor. Jag är tacksam för att vara där jag står idag och leva och jobba med det jag gör. Att utvecklas är viktigt för mig men att se och möjliggöra för andra att uppnå drömmar är oslagbart.

skeppsbron

Snart är det dags att knyta ihop säcken för 2014 för oss alla. Börja smått fundera över året som gått och hur du tänker framåt. Jag kommer med en ny artikel innan nyår som kan hjälpa er med mål och motvation för 2015.

Min myslördag går vidare. Ha en fortsatt härlig helg!

Fyll den med något riktigt bra. Du har några dagar kvar på året att tänka på just dig och närstående.

Tjingeling Ewa