Söndagar med extra allt

Kan det bli bättre? En söndag för dig och du har tid och kan göra allt du önskar. Du har möjlighet att göra 2015 till ditt år.

newimprovedyou

Det är nytt år och jag kommer på söndagar under 2015 inspirera dig här på snabbfoting.se med bonusinlägg om kost, recept och mattnyttigt för att öka kunskapen kring ”Vad ska man äta egentligen”. Givetvis kommer jag också fortsätta blogga vidare om löpning, träning och hälsa.

En nyhet i år är att göra er nyfikna på ämnet pengar. Med tjugo års erfarenhet av handel på aktiemarknaden och en fot kvar i finansbranschen med ett styrelseuppdrag och fortsatt aktietrading känner jag att det finns en hel del jag kan berätta om för andra. Jag kommer inom kort berätta mer, så håll ögonen öppna. Vill du ha artiklar löpande kan du redan nu fylla i dina uppgifter för att att prenumera så du inte missar något.

Berätta för era vänner om inspirationsinläggen så höjer vi kunskapen, motivationen tillsammans. För dig som behöver utmaning med träning kan du gå med i Snabbfotings utmaning på facebook med inspiration och pepp. Är du redan igång, puffa lite på dina vänner som behöver extra skjuts. Härliga resultat har skett hela 2014 för de Snabbfotingar som varit med. Alla som deltagit kan verkligen vara stolta.

Söndagsreceptet denna vecka passar extra bra för en träningshelg där du fyller på med lite mer kolhydrater än du kanske gör vanliga dagar utan större aktivitet. Jag kommer variera recepten löpande för att passa olika målgrupper och ibland ge förslag på mellanmål, frukostar, lunch/middag och efterrätter. Gör de anpassningar du behöver för att det ska bli rätt för dig.

Första receptet 2015, nr v 2

Tomatsås med quorn eller köttfärs och pasta, recept för 2 (Energimängd per portion 587 kcal, protein 31 gr, fett 17 gr, kolhydrater 68 gr)

(Förslag på lunch eller middag)

Det här är ett matigt förslag som ger bra energi och påfyllning efter en aktiv dag. Rikligt med proteiner, lagom mängd fett, kolhydrater för påfyllning som t ex lunch före några timmar innan träningspass eller återhämtning efter, en hel del vitaminer och viktiga mineraler.

quornsas

  • 400 gram krossad tomat (går bra att hacka egna tomtater)
  • 300 gram quornfärs (vegetariskt alternativ som är ett svampprotein) alt köttfärs
  • 1 gul lök, vitlök om du vill
  • 1 paprika, valfri färg
  • Lite champinjoner i bitar
  • Några cocktailtomter för dekoration
  • Örter, tex färsk basilika, för smak och dekoration

Det här är lätt att laga och du kan enkelt se till att ha alla ingredienser hemma. Mindre än 30 minuter så är allt klart. Servera gärna med lite sallad också. Ta gärna mörkgröna salladsblad snarare än isbergssallad. Blanda ner lite andra grönsaker för att få färg också.

salladsblad

För att göra det lite festligt kan du göra en vitaminbomb som är en klockren favorit i mitt kök.

Vitaminbomb som söndagslyx till frukost eller måltidsförslaget ovan. Recept för 2.

(Energimängd per glas 146 kcal, protein 3 gr, fett 0,5 gr, kolhydrater 28 gr)

vitaminbomb1

  • 6 medelstora morötter
  • 2 apelsiner
  • 1 citron

Hacka frukt och grönsaker i bitar och använd en råsaftcentrifug för att göra juice. Väldigt gott och massor med nyttiga vitaminer. Håll förkylningarna på avstånd i år!

Vad unnar du dig idag?

Själv har jag bland annat tagit härliga promenader i helgen och passat på och fångat några solstrålar. Här är en bild på vackra Skeppsholmen under min lördagsrunda längs Skeppbron.

Just denna söndag väntar ett långpass med löpning. Jag bygger upp mängd för att kunna klara årets målsättningar inom träningen. Långpasset är också ett tillfälle för meditation för mig. Idag är det Djurgården som väntar och jag tänker njuta av både frisk kylig luft och sol och barmark här i Stockholm. Perfekt väder för mig som löpare! Tassarna ska få röra sig ordentligt och jag kommer bära med mig ett stort smile på vägen.

promenadgamlastan

Vi ses på redan nästa söndag med mer inspiration om mat!

Rekommendera era vänner som behöver inspiration och kunskap kring ”Vad ska man äta egentligen?” att kika in här ibland.

Önskar dig en grym dag och en härlig vecka!

Njut av stunden och maten du lagar! Lycka till önskar Ewa

Om Snabbfoting