Att fortsätta växa!

Har du utvecklats som du önskar 2014?

Behöver du göra någon förändring i år för att allt ska kännas bra?

Under 2014 satsade jag framförallt på två delar för att växa. Dels genom att lära mig mer inom olika kunskapsområden inom träning, hälsa och förändringsprocesser som är ett betydelsefullt område som ligger nära hjärtat.

Det andra området som är viktigt är att utvecklas som löpcoach och löpare, det är en stor passion för mig. På bilden under fick jag möjlighet att leva min dröm och coacha svenska och norska motionärer och löpare på Lanzarote och dra iväg den mörka vintertiden i Sverige.

Lanzarote2014

Ett aktivt liv i rörelse är något jag mår väldigt bra av och det har varit ett bra beslut att kunna utvärdera alla positiva efffekter av att ha börjat motionera och springa väldigt sent i livet. Det har blivit mycket löpning både privat och i jobbet under 2014. Verkligen toppen att kunna förena arbete och mycket glädje i ett. Så underbart att få vara med och utmana människor till utveckling med mig under det år som gått.

Wings for Life

Det här är nästan ett normaltillstånd för mig och jag njöt av Wings for Life World Run maj 2014 på bilden, ett välgörenhetslopp som går världen runt och jag har precis bokat biljett till 2015 år lopp. Ett lopp för där jag väljer att springa för de som inte kan. Alla intäkter i loppet doneras till ryggmärgsforskning. Härligt att göra gott och njuta av löpningen samtidigt.

Numera har träningskläderna blivit många och åkt långt fram i garderoben eftersom de numera är en del av mitt jobb. Kavajerna finns kvar för olika tillställningar som föreläsningar och seminarier men nya och i mycket mindre storlek än för några år sedan.

En ändrad livsstil har gett enormt mycket gott för min hälsa, det är aldrig fel tillfälle i livet att börja träna men ju tidigare du kommer igång desto bättre.

När jag fick smak för träningen älskade jag att vara med på Casalls event Rocking Fit, med armbandet jag fick som minne. Tänk om skolgympan kunde varit inspirerande och lockande när jag var liten. Det kommer bli fler liknande träningsevent i en snar framtid hoppas jag.

Rocking Fit med Casall - Snabbfoting

Har du en målbild över var du är om tre år eller om tio år?

För en tid sedan gjorde jag en skiss över mål och drömmar tio år framåt. När jag idag slår upp boken med min drömbild inser jag att flera av de saker jag skrivit upp redan är på god väg och jag har startat resan mot det stora målet. Jag har finputsat och justerat några delar men jag är verkligen på väg i rätt riktning. Att ha en målbild i tanken är kraftfullt och det gäller att sätta upp delmål på vägen för att göra det hanterbart. Viktigt att komma ihåg är att resan mot målet nästan är det viktigaste. Njut av stunden och det som sker och kom ihåg att ha roligt på vägen. Det är okej att misslyckas ibland. Ibland kommer det blåsa på vägen och då kan du påminna dig om slutmålet, fokusera och rikta blicken framåt.

Glass

Kunskap och utveckling är viktigt för mig och jag älskar att förkovra mig i saker. I november 2014 startade jag min fördjupningsutbildning om hur socker påverkar oss, en utbildning i sockerberoende. Hur reagerar egentligen kroppen och hjärnan på det vi äter?

Väldigt intressant och jag blir klar under januari eller februari om allt går enligt plan. Jag är nyfiken och vill veta mer för jag märker att i min roll som kostrådgivare är det fördelaktigt med mer kunskap kring hunger och mättnad, större förståelse kring sötsaker och frågor kring dolt socker.

Att inspirera andra till god hälsa och en bra livsstil är oerhört givande och det är också något som hjälper mig att växa.

Nu har 2015 precis inletts och det blir några planerade utbildningar även i år. Som komplement till tidigare studier från PT360 på SAFE bygger jag vidare på mina fyra tidigare avsnitt om kommunikation och beteenden och läser fler delmoment, motsvarande 80 timmar till. I februari läser jag ett block om 40 timmar i pedagogik och sedan är det dags för nästa steg i mars för att förstå beteenden med mera ännu bättre. Det ska bli spännande och lärorikt.

Saker 2015 som jag ser fram emot som får mig att växa:

  1. Kunskap och att utmana mig
  2. Möten med andra människor
  3. Kliva ur bekvämlighetszonen
  4. Vätternrundan 2015, Välgörenhetslopp, springa långdistans och yoga
  5. Resor till nya platser

Ställ frågan till dig! Vad får dig att växa? Vad vill du 2015?

Du har möjlighet att styra och ta kontroll över ditt liv. Make things happen TODAY!

Av egna erfarenheter vet jag att mycket kan ske på relativt kort tid av ditt liv. Make your dream come true!

Har du några frågor eller vill träffa mig för att diskutera en handlingsplan är det bara att klicka på kontakt.

Snabbfoting-morotslogo