Winter Run med lysande löpare!

En helg med härlig vinterlöpning från läktaren. Löpsäsongen börjar dra igång!

winterrun

Igår var det festligheter på Söder i Stockholm. Winter Run arrangerades, ett vinterlopp på 10 km som är 2 varv runt Årsta/Tanto via Liljeholmsbron. Massor med löpare hade tagit sig dit och flera var härligt färglada och lysande.

Jag fick stå vid kanten och heja denna dag pga av infektion med lätt feber. Det hindrade dock inte mig från att fixa all logistik, möta och peppa de jag hade i mina Snabbfotinglag, någots som planerats sedan länge med långväga besökare. Och kul var det verkligen och så snygga och härligt lysande med spetsreflexvästarna i orange från Röhnisch, min favoritfärg.

reflexvast

Att det är vinter och att det ligger snö, is och slask på marken i Stockholm hindrade inte löparna igår. Vissa delar av Tanto var ruggigt slaskiga och hala och flera löpare trillade omkull bara som jag såg och av några jag pratade med.

Det var riktigt kul att få stå med och heja och bara njuta av att en del bara sprang av glädje. Det var verkligen blandad klädsel, tex pippi långstrump, utklädda fångar, michelingubbar, och även en löpare klädd i bara linne och split shorts. Att mina deltagare hade väst gjorde det lätt att känna igen dem när de sprang sina två varv så jag kunde ge lite extra skjuts varje gång de sprang förbi.

För er som är nyfikna på resultat från loppet så kom vinnaren in på lite mer än 33 minuter för 10 kilometers löpning. Snyggt jobbat med det blaskiga, och hala underlaget på sina ställen. Resultatlänk.

startwinterrun

blaskigtmenkul

Inom kort startar jag vårens grupplöpning och mer detaljer kommer snart. Jag finns centralt i Stockholm. Kanske har du lagt skorna på hyllan under vintern? Nu börjar det bli dags att rikta blicken mot alla härliga möjligheter under året. Vi ses!

Lycka till i löpspåret och med träningen!

Gör en bra dag!

Ewa Hutmacher, Löpcoach, personlig tränare & kostrådgivare

ewasnabbfoting