Fina förbättringar i februariutmaningen

Regelbunden träning, lite skratt och god vilja lönar sig. Vilka resultat jag skådar i utmaningen

plankutmaning

I februari är det ett gäng med Snabbfotingar som antagit utmaningen att förbättra sin corestyrka genom att dagligen göra plankor eller corerelaterade övningar som Snabbfoting tipsar om. Det kommer upp bilder ibland i facebookeventet för att inspirera de andra ännu mer. Det är vänliga veckan så jag uppmuntrar fler att lägga upp bilder i facebookeventet.

Det har inte ens gått två veckor och det är fina förbättringar som skett. De som är med i utmaningen har olika bakgrund och är på många olika nivåer och de får alternativ och möjlighet att på bästa sätt under februari förbättra sin styrka.

Det finns flera exempel på planknybörjare som nu har kommit upp i flera hundra procents förbättring bara på 10 dagar och många klarar nu av att göra plankor på tårna istället för på knä vid start. Maxrekordet för bästa långplanka ligger nu runt 7 minuter och det ska bli spännade att se vad som sker sista veckorna i utmaningen.

Redan på söndag är det dags för att försöka göra ny lång rak maxplanka för gänget. Just idag och imorgon bjuds på intervallplankor i tabatainspirerad form. Ibland bjuds givetvis på vilsamma plank/coredagar för att kunna ladda batterierna och samla kraft.

Än är det inte för sent att gå med, det är tid kvar av februari. Klicka på länken!

Tidigare artikel

Nu kör vi vidare. Tänk ett år med stark kropp och god hälsa. Yes!

Ha en härlig vecka!

Ewa Hutmacher

Löpcoach, personlig tränare & kostrådgivare

snabbfotingcoach