Februariutmaningens vinnare korade!

vinnare

Dags att berätta mer om framstegen i Snabbfotings februariutmaning, ett evenemang på facebook och instagram med plankor varje dag.

plankaiparken

Många startade redan 1 februari medan andra anslutit under månaden, första dagen gjordes en testplanka som utgångsvärde på knä eller fötter, på armbågar eller händer. Startplankan blev sedan en jämförelse för bästa planka under perioden eller på slutdagen. Variationer under månaden gjordes för att skapa lite ”vila” ibland inför söndagsplankorna som blev avstämning för att se att resultaten gick åt rätt håll.

Några har varit extra påhittiga och lyckats oerhört bra och kommer få del av fina priser. Det har lagts upp bilder och kommentarer och inspiration från både mig och deltagare under månaden.

Alla nivåer av deltagare har varit med. I början gjordes en del plankor på knä, på sidan, olika tabata liknande varianter och varierande längd. Förslag som bollar och att röra på och lyfta fötter en i taget kom också upp mot slutet av utmaningen. Väldigt fin utveckling för alla och toppresultatet låg en bra bit över 8 minuter och andra klättrade från 20 sekunder till 4 minuter på loppet av februari månad.

Det här är en enkel övning, inte helt komplett för att göra allt i gymmet men en bra start för coreträning, bättre styrka och stabilitet kring bålen. En viktig förutsättning för att välja de tyngre och svårare övningarna på gymmet.

3 Vinnare för utmärkta prestationer:

Kostrådgivning/coaching 55 min, Filip

Löpevent 31 mars – Bli en bättre löpare! Alt kost & träningscoaching 40 min, Veronica

Löpevent 31 mars – Bli en bättre löpare! Alt kost & träningscoaching 40 min, Fanny

Hör av er till mig via kontaktformuläret eller Snabbfoting på Facebook.

Håll utkik efter fler utmaningar. I april kommer det andra godsaker.

Under året lanseras min inspirationsbok fylld med plankor av olika varianter.

Lycka till med träningen!

Ewa Hutmacher

Löpcoach, kostrådgivare, personlig tränare

plankutmaning