Vårens mest betydelsfulla lopp! Wings for Life 3 maj 2015

Hänger du med den 3 maj och bidrar till ryggmärgsforskning precis som mig?

Wings for Life World Run, ett lopp jag väljer att springa för de som inte kan. Jag springer in pengar för välgörenhet den 3 maj, det ger extra kraft och mening för mig. Det är ett enkelt och självklart val i min egna träningsförberedelse och även för att njuta och må riktigt bra. En riktig motivationshöjare i träningen!

IMG_1943 bred

Nyfiken på Wings for Life World Run för löpare och rullstolsåkare? Kika på videon för ett smakprov när de springer loppet.

Hela startavgiften går till forskning för ryggmärgsskadade och loppet går samma klockslag på en mängd olika platser runt om i hela världen både för löpare och rullstolsbundna åkare.

Förra året njöt jag av banan och sträckan Kalmar-Öland och blev jagad och sporrad av följebilen som kom ikapp mig och stoppade min framfart efter 18 kilometer, i år siktar jag på någon extra kilometer. Jag lät det bli del av min marathonträning och det var fantastiskt härligt att springa för välgörenhet samtidigt som det blev ett bra träningspass. Härliga människor var det överallt och en toppenbana då jag älskade den långa vackra smått uppåtlutande Ölandsbron, som jag sedan kunde rulla utför med riktigt fin fart när krönet var passerat. Några jag kände mötte jag också längs banan och i år kommer jag vinka till mina släktingar som kommer heja fram mig och alla andra löpare.

För mig är det här ett perfekt sätt att motivera mig lite extra med att starta halvmarasäsongen på ett härligt sätt och unna mig en kortare resa och det gör extra gott för min egna träning med ett långpass i tävlingstempo. Jag tänker ha kul och genom välgörenhetsinslaget göra nytta för andra som behöver hjälpen genom att bidra med forskningspengar i form av startbiljetten. Det var ett enkelt val att anmäla mig igen till 2015 års lopp och nu återstår bara att putsa lite på långpassen så jag kommer väl förberedd till loppet och kan hålla planerad fart.

Det kommer bli kul! I år hoppas jag att det är ännu fler som deltar.

Anmäl dig nu som en påskpresent till dig själv och en vän. Det är ännu roligare att vara fler som springer och som kan sporra varandra till att springa någon extra kilometer.

Är du sugen på att testa att springa lite längre än du brukar, ta chansen! Perfekt för dig som vill prova mer än milen, grymt tillfälle för dig som är halvmarathon- eller marathonlöpare att göra bra tid eller distans sporrad av följebilen.

Vill du springa en längre sträcka behöver du vara snabb och ha riktigt klipp i stegen, annars kommer följebilen ikapp. Loppet är klart för varje deltagare när följebilen passerar. Läs mer på Wings for Life och anmäl dig redan nu.

Berätta om dina löpardrömmar för oss andra. Hur långt skulle du vilja springa i Wings for Life eller i annat sammanhang under året? Att drömma och ha motivation ger en enorm kraft och som löpcoach har jag verktyg och motivationssamtal för att hjälpa dig att lyckas.

För några år sedan tog jag min första löpsteg och började min löpdröm och resa. Färden bar vidare mot marathondistansen som idag är min favoritsträcka. Jag väljer att se möjligheter!

Hoppas vi ses vid startlinjen i Kalmar den 3 maj! Lycka till med träningen!

Håll utkik på Facebook & Instagram @snabbfoting för att se Snabbfotings förberedelser .

Ewa Hutmacher

Löpcoach, kostrådgivare och personlig tränare

ewahutmachersnabbfoting