Ingen vanlig tisdag. En kväll med löpteknik och nyfikna löpare.

Förra veckan samlade jag ett gäng härliga löpare hos Löplabbet och genomförde en helkväll med temat Bli en bättre löpare, jag tog hjälp av en kollega och Löplabbets personal fanns på plats.

eventsnabbfoting31mars

Agendan var en mix av backintervaller i Humlegården, föreläsning om löpteknik, skosnack och shopping så alla är rätt utrustade förstås för säsongen.

Vi hade tur med vädret när vi stack iväg till Humlegården även om det var lite kyligt just denna dag. På backintervallpasset med fokus på snabbhet och kondition hann vi göra några löpskolningsövningar för att kicka igång rumpan, väcka coremusklerna och snabbheten i steget och mina deltagare fick även några bra tips för att springa bra i backar. Gänget fick chans att prova på backen om och om igen för jag och min kollega serverade nästan 12 st backintervaller. Vi sprang i backen på bilden nedan men det hann inte bli riktigt så mörkt (bilden är tagen några dagar tidigare).

eventsnabbfoting2

Visselpipa och stoppur, mina favoritverktyg som jag kommer långt med.

eventsnabbfoting1

Väl inne igen efter passet förtjänade vi färskpressad apelsinjuice, vattenpåfyllning och energibars för dem som önskade. Den lätt svettiga coachen fick snabbt svida om till nya kläder inför föreläsningen om löpteknik som sedan kunde starta. Alla satt och lyssnade noggrannt på all kunskap och nyttiga tips. Kul att se och höra att det väckte tankar bland deltagarna i publiken om användbara råd och de var efteråt fulla med inspiration.

Det finns många sätt att bli en snabbare eller bättre löpare och jag nämnde några andra varianter kort men fokuset för kvällen var just löpteknik. Styrketräningens nytta diskuterades också med några förslag på övningar och hur viktig kroppshållning och corestyrka är i löpningen. Att springa med ett för dig lämpligt rörelsemönster kommer göra dig mer löpekonomisk och din skadebenägenhet kommer minska. Viktigt är dock att göra små förändringar från dagens utgångsläge och inte i för snabb takt. Kvällens löpteknikdel följs upp för de som vill öva praktiskt med löpkvällar  redan i april.

eventsnabbfotingloplabbet

Efter en välfylld kväll var de också riktigt sugna på att kika på skor och bra kläder. Något nytt de tog till sig var att det faktiskt kan vara en bra idé att ha mer än ett par skor. 🙂 De som känner mig bra vet att jag har många skor hemma i hallen. Ett viktigt tips för att få hjälp med att få ihop träningen var att diskutera möjligheter för de som har ont om tid eller inte har möjlighet att träna på gym. Mitt råd blev några enkla prioriteringar med hemma träning eller att ta sig en kort stund i ett utomhusgym på löprundan. Lägg ribban och se till att det fungerar i din vardag. Alla möjligheter finns idag för att hjälpa dig till en bättre kropp och hälsa.

utomhustraning

Den här kvällen var inte bara välfylld med innehåll och fina erbjudanden. Alla fick en goodiebag med skoväska, pocket från Pocketförlaget, tidningen Spring, fint shoppingerbjudande från Löplabbet och Snabbfoting under kvällen.

Hoppas se dig redan på nästa event i början av maj hos Röhnisch eller löpteknikskvällen. Mer info kommer inom kort!

Önskar dig en bra vecka!

Hälsningar Ewa Hutmacher

Löpcoach, kostrådgivare och personlig tränare

Goodiebag Eventet Bli en bättre löpare hos Löplabbet

Delar av goodiebag Eventet Bli en bättre löpare hos Löplabbet