Reser du mycket i tjänsten? Coachens tips för hållbar vikt

Reser du mycket i tjänsten? Hur får du ihop kropp och knopp när möjligheterna är begränsade?

Jag ska hjälpa dig denna vecka med tips för att vara pigg, fräsch och tryggare med viktkurvan.

vatten

Du kan vara lugn, du ska få några enkla tips.

Jag gör många aktiva val för att kost och träning ska fungera vid de tillfällen jag reser eller äter ute. Ibland är saker svåra att påverka men det finns flera lätta sätt att kontrollera att kilona inte lägger sig på fel ställe på grund av tight tidschema med mycket jobb och mindre utrymme för lunch, träning eller representationsmiddagar.

Min lista med topp 7 för att hålla vikten och vara pigg och fräsch:

  1. Ät klokt genom att välja fisk istället för kött. Prova även att äta långsamt, då hinner du känna mättnaden och undviker överätande.
  2. Välj potatis och rotfrukter och skippa pastarätterna som får dig att somna på affärsmötena.
  3. Vid frukostbordet, som för många är det viktigaste målet. Ät dig mätt och sikta in på frukter och grövre spannmålsprodukter (undvik gluten helt om du har celiaki)
  4. Vatten, vatten, vatten under dagen och grönsaker i den mån du kommer över dem. Håll dig lugn med alkoholen så tackar kroppen dig.
  5. Köp mellanmål som är enkla att ha tillhands
  6. Beställ hotell som har gym om du vill träna. Ta med träningskläder och skor eller köp på plats. Ett enkelt pass på rummet är toppen med ett kort cirkelprogram. Löpning är snabbt och enkelt och prova yoga om du behöver avslappning.
  7.  Sömn är viktigt. Sov de timmar du vet att du behöver (normalt 6-8 timmar per natt), det älskar både kropp och knopp.

Det kommer mer tips om ”Vad ska man äta egentligen?” redan på söndag. På söndagar bloggar jag om temat kost i olika variationer under hela året och du har möjlighet göra förfrågningar på ämnen. Vill du att jag tar upp något särskilt eller om du har frågor, klicka på kontakt eller kommentera.

Ha en härlig start på veckan!

Ewa Hutmacher

Löpcoach, kostrådgivare och personlig tränare

ewahutmachersnabbfoting