3 val för den kräsne glassälskaren

Vill du äta god glass med bra kvalité nu när sommaren är på gång?

Glass

Glass är enkelt att göra och tillverka om den äts direkt. Innehållet är i korta drag naturliga råvaror som massor med grädde, socker, ägg och vaniljstång för att få en härlig smak, och ibland läggs även frukter till förstås. Klart man ska äta glass ibland när värmen och sommaren närmar sig. Men att tänka på om du är kräsen är just att välja glass med mycket av de riktiga råvarorna så inte billiga ingredienser ersätter de fina naturliga råvarorna. Bra glass kostar extra men är absolut värt det, det märks verkligen på smaken och kroppen kommer tacka dig. Du kan lyxa och äta lite mindre med hög kvalité och bra råvaror istället för billiga varianter med konstgjorda smakämnen och konserveringsmedel.

Kika på de här alternativen som jag skriver om i söndagens serie om ”Vad ska man äta egentligen?”.

Glasskandidater för den kräsne:

  • Lejonet och björnen, ekologisk blåbär, ekologisk glass med endast naturliga råvaror, 38% blåbär, mjölk, grädde, socker mm. Smakar riktigt gott och man får mycket för pengarna. Både kravmärkt och fairtrade.
  • Lily & Hannas Raw, Rawfood ice cream. Råvarona är naturliga, ekologiska och av högsta kvalitét. Passar också den som vill ha glass utan socker, gluten, laktos och som är gjord enligt rawfood. Supergod med sötning från kokosblommor.

nyttigaglassar

  • Hemlagad glass med färska bär och kvarg. Enkelt att göra hemma genom att bara blanda ihop ingredienserna och är helt naturlig och även osötad om du vill ha den så. Blir bra med några klickar yoghurtkvarg, bär av valfri sort tex ekologiska blåbär och jordgubbar eller det som finns lätttillgängligt. Denna hemlagade variant är full av protein, har mindre fett än de övriga och du kan välja hur mycket sötning du vill ha eftersom du gör den själv. En proteinbomb efter träningspasset.

nyttigaglassar

Snart berättar jag mer om sommarträning här på bloggen och hur man behåller motivationen när träningsrutinerna blir annorlunda pga semestrar med mera. Sommaren är faktiskt på gång och de träningsvanor som byggts upp hela våren ska givetvis få stanna kvar länge.

Ni kan redan nu börja ladda för att det även i år kommer en plankutmaning med start 1 juni-30 juni och jag berättar mer om den inom kort. Det går redan nu att kika in i plankevenemanget Juniplankor med Snabbfoting och bjud gärna in vänner som vill ha en motivationshöjare i sommar. Förra året lades massor med härliga plankbilder upp i evenemanget med fina bidrag och inspiration från alla som var med. Kom med du också i år!

Ha en toppenvecka!

Önskar Ewa Hutmacher

Löpcoach, kostrådgivare, personlig tränare

IMG_4404 Juniplanka