Löpfesten i Kalmar och jorden runt med extra allt

Den 3 maj var det löpfest i Kalmar och i över 30 olika städer världen runt samma klockslag

Wings for Life Snabbfoting

Med över 100 000 registrerade deltagare samlades både pengar, steg och kilometer in till förmån för de som inte kan springa den 3 maj i loppet Wings for Life World Run och alla anmälningsavgifter gick oavkortat till ryggmärgsforskning. Den manliga vinnaren sprang 79,9 km (Österike) och bästa kvinna hann få ihop 56,33 km (Japan).

Loppet är speciellt då det gäller att springa så långt som möjligt innan en följebil kommer ikapp som startar en stund efter att alla löpare sticker iväg. Alla kan springa oavsett mål eller förmåga och både löpare och rullstolsåkare är med. Det spelar ingen roll om man är elitlöpare, nybörjare eller riktigt van motionär, när bilen kommer ikapp tar man sig till närmaste busshållplats och får åka tillbaka till startlinjen. Det är bara att springa och njuta på det sätt som passar oavsett målsättning. Det här loppet är ett av mina favoritlopp och jag planerar att springa det även nästa år och hoppas ta med mig några av mina kunder. Det är magiskt med publiken, stämningen bland löparna och jag tycker att det är en riktigt kul sporre att bli ”jagad” av en bil.

Det blev många high fives efter att vi klarade den flera kilometer långa Ölandsbron som är så grymt skön att springa över. Utsikten är magnifik på bron och det är både flera kilometers uppförslut och friska vindar men kämparglöden fanns överallt och jag hjälpte och motiverade förstås andra till att korta stegen och plocka fram krafterna när det var som tyngst på bron.

catchercarwingsforlife_4457

Jag hade själv taggat ner min egen målsättning lite kring sträcka denna gång efter lite färre långpass i vinter och på vårkanten samt arbete som gjort att jag behövde lägga in ren njutningslöpning denna helg. Målsättningen blev istället 15-20 km detta lopp och lyssna på kroppen och bara tanka upplevelser, intryck och avkoppling. Stolt, glad och nöjd kom bilen ikapp mig och då hade jag hunnit ha ett riktigt härligt äventyr och fått chans att heja många gånger om på löpare, publik och flera släktingar längs banan.

Fundera på vad som är viktigt för dig och vad som motiverar dig i din löpning. Springer du för att prestera eller för att må bra? Kanske en kompination av båda? Vad har du för drivkrafter? Hittar du dem kommer du kunna fortsätta med regelbundenhet i din löpträning och lägga ner den tid som krävs för din målsättning. Mål är viktiga att ha men välj de som är personliga för dig.

På plats i Kalmar blev det inte bara löpning utan även lite jobb. Jag hann möta upp BG Nilensjö, magasin Springs chefredaktör. Spring är en riktigt bra löptidning för alla oss som är nyfikna på att utvecklas och är eller vill bli en löparnörd. Jag har bara hört positiva reaktioner från mina kretsar kring detta tidningsmagasin. Väljer du någon av mina månadscoachingtjänster ordnar jag så du får tillgång till ett erbjudande från dem.

snabbfotingbgnilensjokalmar_4444

Det blev en härlig intensiv helg med riktigt njutningslöpning på Wings for Life för mig och jag tar med mig många minnen hem till Stockholm. Att se glädjen hos både publik och löpare och underbar stämning gör att kommer bli fler Wings for Life lopp för mig. Det är helt enkelt en del av min träningsplanering och en motivationshöjare. Välgörenhetsdelen gillar jag extra mycket som blir pricken över i, det är underbart att göra gott för andra och samtidigt kunna utveckla mig själv.

Jag kommer åka på löpfest nästa år också. Du hänger väl med? Du kan välja att vara en vinnare och bli en snabbfoting du också. Det kommer bli kul!

Om du vill komma i kontakt med mig. Använd kontaktfliken!

Önskar dig en härlig vecka och säsong!

Ewa Hutmacher

Löpcoach, kostrådgivare och personlig tränare

ewasnabbfoting_4530