Fem tips för regniga dagar

Dagar med regn går att använda till energipåfyllning.

konstmuseum

Du kan använda regniga dagar till att ladda batterierna och få en del gjort hemma som du i vanliga fall inte tar dig tid för.

Coachen ger dig 5 tips!

  • Är du sugen på att ta fram ett paraply och sticka ut i regnet kan du gå på ett museum. Det kan vara kul både för barn och vuxna. Förslag om du gillar konst är Fotografiska. Jag har varit där nyligen och uppskattade deras senaste utställning mycket. Nick Brandt var en av utställarna.
  • Sätt dig i lugn och skriv ned saker du är tacksam över. Köp gärna en fin bok som du börjar skriva i som en rutin för att du ska kunna glädje dig både idag och senare när du tittar tillbaka på dina anteckningar. När du skriver något för hand kommer du ihåg det bättre än om du gör anteckningar i en dator eller telefon. Det här kommer göra dig lugn, varm och glädjefylld.
  • När regnet öser kan du sätta dig på en härlig plats och drömma om något. Vad vill du jobba med? Vad vill du åstadkomma i livet? Vilka människor drömmer du om att möta? Fantisera en stund och samla sedan ihop dina tankar och gör några tankar lite mer konkreta och sätt upp ett eller några mål. Mål och framförallt delmål kommer hjälpa dig på vägen för att verkligen nå dina drömmar.

drommar

  • Välj en skön soffa hemma eller på ett café och läs en bra bok. Läsning faller ibland i skymundan när vardagen rullar på och det är en perfekt sysselsättning på semestern om du vill ha en lugn avkopplande sysselsättning. Här är några böcker som är riktigt bra. Gott och blandat kan man säga med både träning, ledarskap, inspiration och en bra roman.

boktips

  • Ett annat förslag är att ta en snabb promenad till gymmet och köra ett konditions- eller styrketräningspass. Du kommer bli energifylld av att ha fått anstränga dig och det kommer göra gott efteråt.

gymtraning

Det får räcka med fem tips även om jag har många på lager. För mig som jobbar med träning funkar det alltid med en löprunda i regnet. Det svalkar lite extra när dropparna faller mot pannan och kinderna.

Välj något av tipsen eller försök damma av några gamla hemmaprojekt som inte fått tillräckligt med uppmärksamhet. Även att vara aktiv på semestern är skönt och kan ladda batterierna om det är utan alltför stora krav.

Har du frågor finns jag till hands och svarar. Du klickar lättast på kontaktfliken. Vill du ha våra nyhetsbrev kan du använda den här länken.

Ha fortsatt en skön semester!

Hälsar Ewa

Löpcoach, kostrådgivare, personlig tränare

ewahutmachersnabbfoting