Värmande och enkel höstmiddag

Det börjar bli både mörkt och kyligt så idag ska du få del av en värmande och enkel höstmiddag.

spenatsoppa1

Temat på söndagar är ”Vad ska man äta egentligen?” och det passar denna årstid bra med en värmande soppa och en enkel paj till efterrätt. Soppan värmer bra och håller förkylningarna borta. Soppan är gjord av spenat och ärtor med några färska örter. Det går att köpa alla tillbehören i din närmaste butik.

Ännu bättre och godare blir det med en paj med olika frukter som här är helt sockerfri. Kan givetvis sockras lite för de som önskar. Det här receptet är enkelt och inte alldeles för kaloritungt. En mindre klick smör som smälts blandat med havre till smulor. Ovanpå äpplen, banan och några bitar apelsin eller grapefrukt för att det ska bli saftigt. Kan garneras med kanel och kokos.

festligpaj

Som alternativ till grädde eller vaniljsås går det att göra det både sött och gott med kvarg till pajen. Denna kvarg har nötsmak som blev ett utmärkt val till äpplena.

kvarg

Se oss redan nästa söndag. Då berättar jag mer om höstutmaningen som startar 1 oktober. Det är redan flera som är sugna på att vara med och jag tänker själv ta mig an utmaningen för att påminna mig själv om hur det är att ta sig an ett viktmål. Upp, ner, eller på samma nivå är ditt val under tre månader.

Har du frågor kontakta oss genom länken här. Vill du ha nyheter från oss, prenumera på vårt nyhetsbrev med artiklar och specialerbjudanden.

Veckoslutet har haft ett härligt löptema för mig. Först ett löpevent med Jonas Buud i fredags  följt av Lidingöloppet på avstånd med rapporter från både gamla kollegor och kunder.

Ha en skön start på veckan! Njut av hösten!

Önskar Ewa Hutmacher

Löpcoach, kostrådgivare, personlig tränare

ewahutmachersnabbfoting