Festligt och enkelt med fisk!

Dags för ny inspiration med ett enkelt och festligt fiskrecept denna vecka

finafisken

Hur ofta äter du fisk? Dumt att missa alla välgörande ämnen från fiskriket. I det här receptet får du både i dig fisk, frukt och grönt med massa härliga vitaminer för dig. På söndagar bloggar och inspirerar vi här på temat ”Vad  ska man äta egentligen?”. Mat behöver varken ta tid eller vara krångligt, nedanstående är i princip allt för detta fiskrecept. Ge dig själv några få förutsättningar för att lyckas i köket.

fiskmedgronsaker

Ett enkelt knep för att lyckas i köket kan vara att skriva en inköpslista i mobilen som du bär med dig eller skriva upp på hushållets inköpsblock, hela familjen kan engageras. Varför inte sätta upp ett blad på kylskåpet och skriva in när du eller någon i familjen passerar? Därefter kan en rutin för att spara både tid och pengar vara att göra veckoinköp med merparten av det som behövs för veckans matlagning. Spana in att din lista har både frukt, grönt och blandat med fisk, kött, och diverse råvaror.

inkopslista

Ingredienser i dagens recept för 2 personer:

Tid i ugnen 25-30 minuter, hacka och tvätta grönskaker 3 min

  • Fransk fiskgratäng, fryst från Findus
  • 5-6 medelstora potatisar
  • 2 morötter
  • 1 liten zucchini
  • 2-3 små äpplen, gärna svenska med syrlig karaktär

Så enkelt och så gott! Det är inte krångligt med ett snabbt fiskrecept som är fyllt av vitaminer.

När du avnjutit din snabblagade måltid kan du njuta av höstens friska luft. Den här rätten kan du ta med i lunchlådan till jobbet och då kan du till och med få tid över för en lunchpromenad i solen.

Gör det du behöver den här veckan för att trivas och må bra! Nu har du möjlighet att ladda rätt för den kommade vintern, så tanka de solstrålar du kan och håll igång med träningen också för att göra både kropp och hjärna glad. Vill du ha sällskap träna med en kompis eller boka ett pass hos oss.

Mitt fokus blir att satsa på många färgstarka grönsaker och blanda löpning och styrketräning.

Har du frågor hur du kan styra upp din kost, motion eller något särskilt du undrar över finns vi tillhands. Sänd ett meddelande via kontaktformuläret.

Vill du ha vårt nyhetsbrev klicka här.

Om du har ett smarrigt fiskrecept dela gärna med dig om du vill till oss andra. Jag ser till att du får ett färskt nummer av tidningen Spring för löpinspiration.

Ha en härlig vecka!

Önskar Ewa Hutmacher

Löpcoach, kostrådgivare, personlig tränare

ewahutmachersnabbfoting