3 soppor som värmer!

Enklare en så här kan det inte bli. Idag ska du få del av 3 soppor som värmer.

Hacka lök

På vintern och framförallt i dessa tider passar det bra att värma sig med enkel, mättande och billig soppa. I januari har en del tunt i plånboken efter en lång månad mellan december och januarilönen.

Min topp 3-lista idag:

  • Ärtsoppa, kan köpas i rulle i de flesta affärer och klart på några få minuter. Tillsätt endast kryddor och lite vatten.
  • Lins- och tomatsoppa. Värmer härligt och är matig och god från tidningen Må Bra.
  • Svampsoppa med färskost. Maria N tipsade om den här soppan som hon gör ibland.

En klassiker jag brukar ta mig tid att göra när jag har mycket morötter är en potatis- och morotssoppa med lök, buljong, vatten, en skvätt matgrädde och färska örter och ett stänk chili. Allt kokar 15 min och mixas sedan slätt. Den tar en liten stund att göra men är värd tiden.

Snart är det tid för Vasaloppet och varm blåbärs eller nyponsoppa passar bra dessa kalla dagar om du varit ute och tränat.

Jag har fått till både frostiga promenader och löpning under veckan. Njutning av högsta klass.

promenadstockholm

Om du tycker det är för kallt att träffa mig ute i löpspåret startar inomhusträningen den 19 januari eller så ses vi över ett coachingsamtal. Har du frågor sänd dem enkelt här.

Lycka till med att laga en soppa som passar dig.

Ha en härlig vecka!

Ewa Hutmacher, Grundare till Snabbfoting, kontakt: 070-7695710

Civ. ekonom, personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med inriktning på kommunikation, beteenden, förändringsprocesser och sockerberoende.

ewahutmacher