Festligt i köket på Alla Hjärtans Dag

rosorallahjartans 

Nu ställer vi till med lite fest. Dags att starta Snabbfotings 2 års-firande. Vi börjar med att bjuda på några recept så du kan höja stämningen där du befinner dig.

Jag har alltid älskat matlagning. Det är både roligt och avkopplande att laga mat och så härligt att själv välja råvaror. Mat behövs också för att prestera bra på träningen och för fokus i yrkeslivet och privatlivet.

Idag får du några tips för festliga tillfällen

  • Fiskgryta som är ljuvlig med rosmarinpotatis

 

fiskgryta

farskaorter

Den här receptet på fiskgryta är otroligt enkelt att göra. Servera med ugnsstekt potatis med rosmarin, en skvätt olivolja och havssalt. Tar max 40 minuter allt inräknat.

Basen i den här grytan består av valfria färska örter (jag valde en kruka rosmarin), vitlök, gul lök, några stänk vitt vin som steks och kokar ihop. Tillsätt krossade tomater och lägg i fisk och matlagningsgsgrädde på slutet. Blanda gärna feta och vita fiskar t ex lax, torsk och räkor eller andra skaldjur. Fiskgrytan blir klar snabbare än potatisen i ugnen.

  • Risotto med svamp och örter. Servera med en god blandad sallad

 

Sallad och körsbärstomater

Följ instruktionerna på risförpackningen, tillsätt buljong i vattnet, stek vitlök, lök tillsammans med en skvätt vitt vin och lägg även i matlagningsgrädde ungefär efter halva tiden. Jag brukar själv ha i svamp t ex champinjon eller kantareller och parmesanost som får smälta med. Kan piffas upp med soltorkade tomater som ger extra god smak och välsmakande färska örter. Serveras bäst med en god blandad sallad, lite bröd och några flarn parmesanost ovanpå vid servering.

 

Frukter, bär och glass eller keso. Enkelt och gott!

kesoapelsinblåbär

Välj valfria frukter eller bär och servera med glass eller keso. Går väldigt snabbt att göra och du kan ta dig att umgås med din partner eller hela familjen.

Spar tipsen till en annan helg om du inte lagar dem denna vecka.

Önskar dig en riktigt härlig Alla Hjärtans dag! Njut av god mat, härligt sällskap och ett skönt träningspass också.

Vill du ha träningspepp kan du dyka in i Snabbfotings Februarifest med träningsglädje och gemenskap. Vi firar 2 år på Snabbfoting med överaskningar i februari! Häng på, vi kommer ha kul!

Välkommen!

ewahutmacher

Ewa Hutmacher, Grundare till Snabbfoting, kontakt: 070-7695710

Civ. ekonom, personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med inriktning på kommunikation, beteenden, förändringsprocesser och sockerberoende.

rosorallahjartans