Helg med riktig löparglädje och pepp. Ladda upp för säsongen!

IMG_1943 bred

Det är svårt att missa att jag älskar löpning, det är något jag njuter av dagligen i eller intill löpspåret. Den här helgen hejade jag på löpare som sprang Womens Health Halvmarathon och nu drar både löp-och loppsäsong igång ordentligt så nu blir det full fart med löpningen och alternativträning. Hänger du med ut och tränar?

Vilket lopp skulle du vilja springa i år? Det finns gott om tid att träna för en härlig målsättning under året. Med planering och sällskap går det galant. Bjud med en vän när du tränar så har du riktigt roligt och får träningen gjord.

På loppet i lördags var det ännu fler deltagare än det varit tidigare år vilket är jättekul. Womens Health Halvmarathon har verkligen växt i antal deltagare sedan start för något år sedan. Det är väldigt populärt bland kvinnor att springa tillsammans och inspirera varandra och det finns flera forum runtom på nätet med peppande Facebookgrupper.

Att springa ihop är utöver glädje, inspiration och pepp till viss del även en trygghetsfråga efter en del tragiska händelser som skett och oroat kvinnliga löpare i hela Sverige sedan i höstas. Tråkigt, för en del har valt bort utomhuslöpningen och flyttat in till löpbanden eller helt slutat springa. Jag tror att det är viktigt att fortsätta med goda tränings- och löpvanor. Det går alltid att hitta andra att springa med i dag om det känns bättre med sällskap. Vill du ha tips på Facebookgrupper med andra löpare säg till så ska du få några namn på grupper så du hittar löpkamrater.

startenhalvmara

Här har precis starten gått och ett gäng taggade löpare sticker i väg för 21,1 km på en vacker sträcka i Stockholm. En del jag möter i yrkesliv eller privatliv älskar löpningen så mycket så de reser långt bara för att springa ett lopp.

Jag mötte upp och hejade på flera som bor runt om i Sverige. Kul att träffa löpare jag annars möter via distanscoaching eller via bloggen. Det är nästan lika kul att stå och heja som att springa själv. Jag peppade som bäst vid fem km och 16 km på detta lopp och det uppskattades mycket. Det rann in lite kommentarer på instagram efteråt av löpare som såg mig men som jag missade i vimlet.

Det är nästan en sport i sig att hitta trevliga löplopp, det märker jag bland löpare både i Stockholm och runtom i Sverige. Jag sitter själv och börjar planera ett utlandslopp som jag kan ha i min träningsplanering som motivator.

Har du tips på ett trevligt och gärna vackert lopp utomlands? Berätta gärna, det är fler än mig som vill ha tips och inspiration för bra lopp att springa. Mitt vackraste har varit en halvmara/helmara i Lausanne längs Genevesjön i Schweiz. Otroligt vackert var bara förnamnet och flackt också som många uppskattar för chans till bra tider.

IMG_9128

Hur känns det? Sugen på att prova ett passande lopp? Fem kilometer, milen eller kanske ditt första marathon? Du väljer vad som sporrar och utmanar dig bäst. Låt det bli både kul men samtidigt en ansträngning. För att du ska utvecklas ska det vara en viss utmaning. Du har chansen att ta dig ur bekvämlighetszonen i år, med eller utan en löpcoach. Det finns verkligen lopp för alla smaker. Det är fortfarande väldigt populärt med löptillställningar och du kan springa i lera och vatten, över hinder, backar eller bara flackt och vackert.

Variera gärna löpningen med annan träning också för att hålla i längden precis som påfylling med mat om du tränar mycket. Variation förnöjer och underlättar återhämtningen för dig precis som livspusslandet.

I maj kan du gå med i Majplankor med Snabbfoting på Facebook. Bjud gärna in vänner och anslut. Det kommer bjudas på gemenskap och inspiration till att varje dag göra en valfri sidoplanka (utan tidskrav). Målsättningen är att göra en varje dag där det viktiga är att fortsätta med rutinen i två veckor, 1 till 14 maj (obs bilden visar en traditionell planka).

IMG_3831

Snabbfotings filosofi är hållbar träning och hälsa. Du ska kunna leva gott hela livet och ha en kropp som håller för det du vill göra. Har du frågor om träning eller upplägg? Det går bra att kontakta oss via formuläret så svarar vi på dina frågor.

Nästa vecka finner du oss i utomhuspoolen på Vanadisbadet. Säsongen för alternativträning i vatten startar. Flera modiga löpare och konditionsträningssugna möter upp på Vattenlöpningen vi arrangerar hela badsäsongen.

Ha en härlig vecka och njut av träningssäsongen!

#nukörvi #ditt2016

ewahutmacher

Ewa Hutmacher, Grundare till Snabbfoting, kontakt: 070-7695710

Civ. ekonom, personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med inriktning på kommunikation, beteenden, förändringsprocesser och socker.

Snabbfoting är ett innovativt konsultföretag inom träning, hållbar hälsa och ekonomi. Vi hjälper dig med träningstjänster och hälsa med enkla verktyg och strategier som gör skilllnad. Gemenskap, motivation och glädje är något du möts av när du träffar oss.

Vi strävar efter att ligga i framkant med lösningar och utbildningskoncept inom hållbar hälsa och ekonomi.