Konsten att stanna upp är viktigt. Reflektion ger utrymme för utveckling

De korta ögonblicken med riktig egentid är nödvändiga för att pausa ekorrhjulen som många lever i och samtidigt drömmer om att lämna.

Allt kostar och det enda jag begär är du tar ett steg tillbaka och ger tid för reflektion. Då föds insikter vilket är nödvändigt för förändring och utveckling

Passa på nu när du har semester. Prova korta ögonblick! Du kommer lära dig se dessa ögonblick som guldkorn.

Vem har egentligen sagt att karriären eller ett ekorrhjul är något att fly ifrån? Ge dig själv tid att reflektera och få vara nöjd med din karriär.

Släpp allt för ett ögonblick och våga vara ensam och tyst för att fundera över större frågor. Kvalité i livet snarare än kvanitet är viktigt i långa loppet för en hållbar personlig utveckling och karriär.

Tänk vilken stor del av ditt liv som du lägger ner i ditt arbete. Du har möjlighet att trivas och göra bästa möjliga av din situation genom att kliva tillbaka emellanåt. Värdera det du har, lär av det som har skett och korrigera eller ta ut en riktning som tar dig närmare det mål du har i karriären och som helhet.

Genom att leta fram dina riktiga drivkrafter och din inre motivation kan du dra nytta och söka fram meningsfulla mål som ger dig långsiktigt hållbara resultat och välmående.

Reflektion och att ta ett steg tillbaka är helt naturligt i min egen vardag. Det är som ett par nya glasögon som gör att jag ser bättre och får ett större helhetsperspektiv. Läs resten av detta inlägg som finns i ett gästblogginlägg från mig på Businesswomen.se. Jag gästbloggar där för närvarande om hållbar hälsa och företagande. Klickar här för de andra gästinläggen.

Jag önskar dig en skön sommar! Hitta en skön fåtölj eller hängmatta i sommar. Det förtjänar du!

 

solstol

Jag har redan kommit i semesterstämning och drar omkring i sommarklänning på kontoret och har lagt undan arbetskläderna.

ewahutmacher

Har du frågor? Välkommen att kontakta mig.

Ewa Hutmacher, Grundare till Snabbfoting

Civ. ekonom, personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med inriktning på kommunikation, beteenden, förändringsprocesser och socker.