Smak av sommar! 3 enkla mellanmål

Vad får dig att känna dig riktigt fräsch på sommaren? Ät något smarrigt och lätt i sommar.

Prova tre olika sommarfavoriter som är enkla att göra och gör både dig och barnen glada.

1. Vad sägs om en mugg med färska jordgubbar?

jordgubbarkomigangpaket

På sommaren finns många tillfällen att använda frukt och bär för att göra enkla och goda mellanmål eller en efterrätt till middagsbesöket. Fullt med vitaminer och fräscht och gott. Att det skulle vara farligt med frukt är en myt så unna dig att äta dessa godsaker från naturen istället för godis, glass eller konstgjorda produkter.

 

 

2. En smoothie med blåbär och hallon spetsat med vaniljpulver

smoothiemedjordgubbar

Den här smoothien kan du själv välja vad du vill ha för frukt eller bär i beroende på vilka du gillar bäst. Just denna är gjord på naturell yoghurt, en skvätt mjölk och hallon och blåbär. Vaniljpulver (mald från vaniljstång) är helt utan socker och ger härlig smak.

 

3. Färsk frukt är det allra enklaste och fräschaste en varm dag

Fruktskal

Lär dig att uppskatta frukt, det är massor med vitaminer i t ex apelsiner och magen uppskattar fibrerna mer än brustabletter. Det är så enkelt och lätt att bära med sig frukt både när du är ledig, när du jobbar eller tränar. Är du hemma och har fest kan du dekorera festligt med frukten också. Låt barnen både smaka och hjälpa till.

Detta var några väldigt enkla mellanmålstips med smak av sommar. Håll utkik inom kort efter tips till sommarträningen. Riv av några snabba träningspass i sommar så känns det lättare att komma igång efter semestern.

Njut av sommaren och kom tillbaka stark efter semestern. Jag njuter av jordgubbar och löpning.

Går du och funderar över något kost- hälso eller träningsrelaterat är du välkommen att kontakta mig.

ewahutmacher

Ewa Hutmacher, Grundare till Snabbfoting

Civ. ekonom, personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med inriktning på kommunikation, beteenden, förändringsprocesser och socker.