5 tips för en energirik höst

Välj minst 1 av dessa 5 tips varje vecka för att må bra i höst

hostblad

 

”Jag är ute året runt och fyller på med frisk luft som ger mig energi och god hälsa. Varmare kläder åker fram när det blir kallt. Vad behöver du för att må allra bäst? Låt dig inspireras idag!”

  • Försök vara utomhus runt lunchtid så ofta du har möjlighet under hösten. Du får sol och frisk luft och en promenad som dessutom piggar upp.

 

  • Gå till ett café, ta med en bra bok och koppla av en stund. Många blir tröttare den här årstiden och att ge kroppen möjlighet att återhämta sig underlättar när du behöver prestera jobbet eller träningspasset.

 

  • Gör något kul ensam eller ryck tag i en kompis. En biofilm, härlig promenad på ett nytt ställe, något du/ni inte gör särskilt ofta. Njut av ögonblicket och diskutera/reflektera över stunden.

 

  • Bär ett klädesplagg med färg och bjud på ett leende. Testa vad som händer med dig. Leenden smittar och färg är kraftfullare och mer personligt än att bara vara svartklädd jämt.

 

hostdag

 

  • Hösten är en tid då motivationen försvinner för en del. Alternativt har du kört i samma mönster så länge att du behöver förändring och utmaning. Prova något helt nytt, testa, gör bort dig lite för ett ögonblick. Vad är det värsta som kan hända? Bollträning kan vara spännande och är både utmanande och balanskrävande. Jag kan ge övningsförslag om du vill. 🙂

 

bolltraning

 

Hösten är verkligen min favoritårstid. Jag drar på mig något varmt och sticker ut. Det går lättare att springa eftersom temperaturen är lite lägre, färgerna på träden är så vackra att betrakta, luften krispig, man kan sitta inne och läsa utan att få dåligt samvete och träffa härliga människor som ibland bara behöver en lätt knuff upp på banan. Underbart säger jag som är fylld av både färg och energi så det räcker och blir över.

 

Vill du ha inspiration tillsammans med andra i 14 dagar? Det finns med start 1 september ett event på Facebook, 30 minuter om dagen! Kom igång med ett start-kit för hållbar hälsa.

Ha en strålande vecka! Tanka frisk luft och solstrålar med en gång!

Vill du komma i kontakt med mig, klicka här.

Founder Snabbfoting: Ewa Hutmacher

Utbildad civ. ekonom, personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med inriktning på kommunikation, beteenden, förändringsprocesser och sockerberoende.

Snabbfoting erbjuder friskvård och affärsmöten utomhus med träning och utbildning inom hållbar hälsa, privatekonomi och business till medelstora och stora företag, chefer och ledningsgrupper.