5 tips för en strålande jul utan stress

Drömmen om en strålande jul börjar med dig själv

  • Våga be om hjälp av andra, du är inte ensam och det är världens julklapp till dig själv. Släpp kontrollbehovet och var barnfri någon av juldagarna och gör något som fyller dig med energi. Testa! Vad är det värsta som kan hända?

 

  • Undvik att förbereda och göra massor med rätter till julbordet. Tänk mindre, enklare och bättre kvalité. Du spar tid, frustration, pengar, ångest och slipper kasta mat. Gör du maten för din egen skull, någon annan, tradition eller för att du genuint älskar att göra i ordning mat till dig och dina släktingar?

 

  • Tillbringa julen på de villkor som får dig att må bra. Skäms inte för att åtminstone till nästa år tacka nej till 100 julklappar du inte vill ha, 30 släktingar du inte orkar umgås med och äta massor med mat du inte gillar som lägger sig som ett band runt magen. Dina släktingar och vänner gillar dig för den du är.

 

  • Engagera dina barn i julpyssel och lekar utomhus istället för att vistas i shoppingcenter som gör alla parter griniga och trötta. Alla i familjen behöver röra sig precis som du. Gör roliga saker tillsammans och ladda upp under julhelgen.

 

  • En stunds stillhet ensam eller med sällskap. Kanske en bra bok eller ett gott glas vin i handen, bubbelbad med lugnande lavendeldoft ? Det behöver inte ens kosta mycket att förgylla julen och göra den strålande mer avkopplande.

Jag själv har senaste åren valt att göra helt om och tillbringar julen utan stress och ångest utan julklappar, julmat och släkt. Det blir ett tillfälle för att ladda batterierna, få reflektionstid och återhämtning när nya året drar igång. Hälsan går alltid först och jag vet att mina nära och kära har en öppen famn för mig när jag avslutar min julledighet. Det har varit ett härligt och händelserikt år och jag ser fram emot nästa.


Sköt om dig över jul och nyår! Ta hand om dig och dina nära, kära och det som betyder mycket för dig. Vi ses nästa år!

Nästa månadsbrev av I huvudet på en trader går ut i januari (innehåll om aktier, ekonomi, hållbar hälsa & business). Prenumera så får du tips om sparande för 2017 och nyttigheter om avgifter som är a och o att hålla koll på. Mer pengar till dig och mindre till banken.

Prenumerera på I huvudet på en trader

 

IMG_2596

Har du frågor? Kontakta Snabbfoting:

Om Ewa Hutmacher:

Ewa Hutmacher är grundare och hälsoinnovatör på Snabbfoting. Efter att ha lämnat en lång karriär i finansbranshen är Ewa sedan 2013 utbildad lic. personlig tränare, lic kostrådgivare, cykelinstruktör och löpcoach inriktad på kommunikation, beteenden, förändringsarbete och sockerberoende.

Hon är också utbildad civilekonom med stort teknikintresse och nära 25 års aktiv trading på aktie- och optionsmarknaden. Teknisk analys och småbolag inom framförallt life science och pharma är specialområden. I det tidigare professionella arbetslivet i finansbranschen märks roller som produkt-, affärsutvecklare och placeringsrådgivare.