3 år med Snabbfoting! Att leda sig själv ger förutsättning att leda andra

Jag har hittat passion och glädje och brinner för saker idag – utan att brinna upp.

Det är dags att dela några glädjestunder och någon fallgrop under mina 3 år i mitt företag Snabbfoting.

Det har hänt mycket på tre år för min egna personliga utveckling och även för Snabbfoting som jag startade 2014. Att jag skapat och utvecklat ett eget företag beror till stor del på att jag har gett mig själv förutsättningar att göra något jag mår bra av och trivs med.

Jag förverkligar något jag har passion för som ger mig och andra hållbar hälsa, ekonomi och business. Min vardag är fylld av mening och glädje.

 

Jag har alltid varit en innovativ, nytänkande, affärsinriktad person som lätt ser både helhet, detaljer och beteenden men jag har haft behov av sunda värderingar, integritet och god arbetsmiljö för att trivas och må bra. Därför lämnade jag mitt tidigare yrke i finansbranschen för fyra år sedan.

 

Har du blivit av med jobbet, kanske varslad, sitter fast eller varit i ett uppdrag eller företagskultur du mår dåligt av? Det kan vara obehagligt, stressande att vara där och inte minst skrämmande att ta sig ur något som inte känns rätt i kroppen eller hjärtat.

 

Mina erfarenheter i mitt nya och tidigare långa traditionella arbetsliv har gjort mig både erfaren, klokare och uthållig och därför har jag en god hälsa idag. Den kanske viktigaste lärdomen:

Jag har lärt mig att hushålla med mina resurser och att använda både mod och nyfikenhet. Det gav mig kraft till att byta bransch och jobb och skapa mitt företag Snabbfoting.

Tack för att du gör min dag! 3 år med spännande ögonblick

Det kan vara just du som gjort tillvaron ännu härligare i mitt företagarliv. 🙂 Jag har underbara kunder och stöd av bollplank i både privata och professionella sammanhang.

 

Vatten i alla dess former har en magisk effekt

Motivation, hälsa och vattenlöpning är självklart i utbudet. Vatten verkar ha en magisk effekt både att vara i och att titta på. Det har den även för mig och jag har varit på många olika anläggningar i Stockholm senaste åren och hittat de bästa badhallarna för mina kunder.

Hållbar hälsa och gemenskap genomsyrar Snabbfoting för att ge inspiration och skapa motivation som håller. Så många leenden från mina deltagare och så mycket sol som strålat dessa år.

Leendet kommer fram naturligt när jag springer Wings for Life World Run

Mitt personliga favoritlopp är Wings for Life World Run. De flesta loppen blir med kunder nuförtiden för det är svårt att få lagom träningsvolym annars (hållbart är viktigt). Det som är spännande i Wings for Life är att det är så underbart att bli jagad av en följebil och springa så långt man hinner.

Samtidigt som man har kul samlas samtidigt pengar till ryggmärgsforskning. Det är både friska löpare och rullstolsbundna som kör igång när våren är här. Jag står på startlinjen i maj i år igen och springer Kalmar-Ölandsbron. Upplevelsen är grym och loppet går på samma klockslag runt om i hela världen!

 

 

Utvecklande att växa i rollen som löpcoach och PT

Ett av mina underkonsultuppdrag 2014, i starten av Snabbfoting gjorde mig till en rutinerad gruppträningsinstruktör i löpning. Jag fick möjlighet att coacha många typer av gruppupplägg med både rutinerade och nybörjarlöpare.

I samband med detta åkte jag till Lanzarote och löptränade semesterresenärer en vecka i fantastisk vulkanmiljö och utmanade personer att ta sig ur bekvämlighetszonen. Det blev mycket personlig utveckling och många löpsteg för alla på resan.

 

Beslut med beräknade risker

Som företagare är det viktigt att ta beslut med beräknade risker. Jag var redo att 2015 teckna mig för en pt-studio/lokal för att kunna köra kunduppdrag av olika slag. Nyckel fixades och allt var klart…

 

 

Alla kan flyga men ibland är det bra att backa snabbt

Men redan efter en månad insåg jag att beslutet inte var rätt. Jag avslutade mitt kontrakt snabbt precis som en aktieaffär som gått åt fel håll och flyttade in på ett kontorshotell i Stockholms city med gym som passade alla mina behov mycket bättre. 🙂

Det finns verkligen många möjligheter för alla oss som bedriver företag i Stockholm eller även runt om i landet. Kontorshotellen ger möjlighet att ha ett kryp in till låg kostnad (jag är ekonom kanske du har förstått) och bra samtal- och diskussionsytor både med kunder och andra företag som kan agera mentorer åt dig.

Värdefulla samtalspartners och affärsparterns växer inte på träd. Det är roligare att göra saker tillsammans

Är det något jag lärt mig under årens lopp är det att kontakter och bollplank är viktigt på alla sätt. Att sitta med alla tankar, problem, glädjeämnen i sitt egna huvud ger inget. Det tillsammans med andra som värde och glädje skapas. Du kan skratta med någon istället för ensam, hitta lösningar vid svårare frågor och få ett utanifrånperspektiv som är viktigt.

Under mina tre år som företagare i Snabbfoting har jag tex fått stöd/bollplank från affärscoacher på STING, Startup Stockholm och andra konstellationer och de har varit värdefullt för att komma vidare med mina idéer som fanns redan 2013 strax före jag startade Snabbfoting våren 2014.

Det är intressant hur ett gäng med människor alltid ropar nej, nej, nej kring affärsidéer och andra säger kör, kör, kör. Det gäller att separera och hålla blicken på målet och köra en välplanerad handlingsplan. Jag är modig att kunna ta 100 nej och ha tålamod för 1 ja som blir rätt väg fram.

Ideér blir verklighet med motion. Min dröm från 2013 med ideéerna Aktiejogg och Startup Jogg är nu live!

Efter att ha blivit utsedd till kundcase hos Startup Stockholm med en period av intensiva tester sommaren 2016 hettade det till under hösten. Jag ställde ut och berättade om mina innovationsidéer på branschmässan Digital Health Days och gjorde trendspaning samtidigt. Kul med så bra mottagande och andra spännande startups inom framtidens hälsolösningar.

Nedan ser du mitt projekt Aktiejogg och även Startup Jogg som båda numera är färdiga varumärken och precis har börjat säljas till både privatpersoner, startups och större företag som jag börjar få in beställningar från för vidareutveckling till fler faser.

 

 

I år växer Snabbfoting. Affärsmodellen som helhet kräver förstärkning inför att skala upp

Nu tar jag inom kort in de första resurserna i Snabbfoting. Efter att tidigare haft draghjälp i utvecklingen av olika samarbeten. Det är skrämmande, pirrigt men otroligt kul att stärka upp och fullfölja min handlingsplan för att ta Snabbfotings erbjudanden till önskad position.

En gång tävlingsmänniska alltid tävlingsmänniska

Kanske har du missat att jag älskar att tävla i företagande och sport för det är så utvecklande och det är lättare att se målet.

Flera tillfällen har Snabbfoting varit med i olika Startuptävlingar och innovationstävlingar. Det är otroligt lärorikt att vara med för du lär dig göra bra presentationer, sätta ihop videos, pitcha  affärsidé, korrigera din affärsmodell om det behövs och få höra argument med både positiv och negativ kritik som hjälper dig och ditt företag vidare.

Det gäller att ha snabba skor och våga snacka business utan att skämmas. 🙂 Mina snyggskor har gett mig en extra knuff ibland. Det har till och med lockat journalister (kanske var det mitt sätt att snacka business).

 

 

 

Många kontakter med media har gett artiklar i både affärspress och livsstilsmagasin och podcasts

Under åren har flera spännande tidningar varit i kontakt med mig. Jag har både en annan bakgrund och även en egen hälsoresa som andra inspireras och fascineras av.

 

 

En klar vision att skapa framtidens preventiva hälsolösningar

Under de här åren har jag haft samma grundidé den står jag fast vid även om anpassningar varit nödvändiga.

Jag tänker fortsätta fylla vardagen och höra ditt skratt och se glädjen när du för resultat och blir sådär härligt trött av en intervall eller backe. Motivation och inspiration är kraftfullt!

Något som alltid finns är också att utveckla Snabbfoting vidare, som namnet ett snabbrörligt, lyhört, kundorienterat företag. Jag är tidigare bland annat produkt- och affärsutvecklare från finansbranschen och dessutom teknikintresserad så min innovativa åder kommer du få smak av även framåt.

Jag är van att ha örat mot marken som trader efter att sedan nära 25 år fångat trender och nya innovationer att agera på inom småbolag, lifescience med mera främst på svenska aktiemarknaden.

Jag är enormt glad för all hjälp jag fått med svar på marknadsundersökningar, tester av quizzar, bokningssytem och test av många olika produkter. Några av idéerna har fått möjlighet att gå från frö till blomma. Andra har fallit platt till marken vilket ingår i beräkningen.

 

Det är tillsammans med dig Snabbfoting utvecklas vidare. Jag väljer en iterativ väg. Genom att vara ansvarsfull, proaktiv med integritet tänker jag bidra med att skapa framtidens folkhälsolösningar.

Lika barn leka bäst? Nja, det är spännande med olika kompetenser med gemensam nämnare

Att just skapa framtidens lösnignar gör Snabbfoting bäst tillsammans med likasinnade företag med olika kompetenser att diskutera med. Snart har det gått ett helt år sedan jag anslöt mig till ett co working space med inriktning mot digital hälsa. H2 Health Hub är en riktigt intressant plats där jag sitter idag tillsammans med värdefulla bollplank. Det ger mig möjligheter för att utveckla Snabbfoting i den riktning jag önskar.

Utöver sprudlande energi att få igång appar för diabetes, kognitiva problem, stress, med mera är det löpande olika event på H2 Health Hub inom ehälsoområdet och andra viktiga delar som är väsentliga för alla startups jag tillbringar delar av dagarna med.

Det är kul att vara den som inspirerar ”eller skrämmer” med att samla steg samtidigt som även jag utvecklar digitaliserade lösningar för att du ska må bra och tänra både kropp och hjärna.

Jag ska erkänna något för dig. Om du följer mig på instagram @snabbfoting har du kanske upptäckt att jag latar mig regelbundet.

Jag tycker om att sitta på rumpan ibland och jag har druckit en del kaffe senaste åren måste jag erkänna. 🙂 Det är bland annat det som kallas balans, livskvalité och att vara människa. Bäst med en bra bok att sätta tänderna i.

 

Vad går du och funderar på? Det finns inga dumma frågor. Jag svarar gärna på dina frågor och det går bra att maila mig. Är du sugen på en fika säger du till så snackar vi hälsa, ekonomi eller business.

Är du nyfiken på att starta företag så värmer det mitt hjärta ännu mer. Men kom ihåg att hälsan går först!

Jag ser fram emot 2017 med dig! Jag tänker ha kul och det är roligare att få hållbara resultat tillsammans.

Njut av solskenet! Hälsningar Ewa

 

Fortsätt följ Snabbfoting.  Ett enkelt sätt är via månadsbrevet.

Prenumerera på MÅNADSBREVET

Om Ewa Hutmacher:

Ewa Hutmacher är grundare och hälsoinnovatör på Snabbfoting. Efter att ha lämnat en lång karriär i finansbranshen är Ewa sedan 2013 utbildad lic. personlig tränare, lic kostrådgivare, cykelinstruktör och löpcoach inriktad på kommunikation, beteenden, förändringsarbete och sockerberoende.

Hon är också utbildad civilekonom med stort teknikintresse och nära 25 års aktiv trading på aktie- och optionsmarknaden. Teknisk analys och småbolag inom framförallt life science och pharma är specialområden. I det tidigare professionella arbetslivet i finansbranschen märks roller som produkt-, affärsutvecklare och placeringsrådgivare.