Vad är receptet på flow i tillvaron?

Vad är receptet för de som hittar flödet och fixar träningen, får mycket gjort och har kul på arbetet och trivs med livet?

En del av lösningen kan vara ett lätt stresspåslag som kan göra att du blir mer alert och går in i zonen där ingen kan stoppa dig. Du kan uppleva att allt flyter lätt och du får mycket gjort och samtidigt som flera delar i livet också faller på plats.

Hur känns det för dig när allt flyter friktionsfritt, du presterar bra och allt lirar med minsta möjliga motstånd?

Svaren kommer vara lika många som personer du frågar. Några svara kan vara glädje, värme, fokus, pirr i kroppen, nykär, inga distraktioner, oövervinnerlig, det bästa som finns, lugn, sväva på moln, bekymmersfritt, lättnad, vinnare, stark, tiden står stilla.

Mental träning för att nå flow!

Jag brukar kalla tillståndet för flow och jag har mina egna mentala knep för att ta mig dit. Mycket sitter i din mentala förmåga och i våra tankemönster. Utvecklar du din personliga utveckling och mentala förmåga kan du underlätta mycket för dig i livet. Mycket sitter i huvudet av det som begränsar oss. Det finns givetvis många fler förutsättningar som spelar och alla individer är olika.

Det är inte solsken i livet alla dagar

Mitt bästa tips som gör att jag själv ofta hittar flow handlar om passion och mening, det kan jag översätta i mycket för att gå upp varje dag och gå till jobbet även dagar när livet inte är solsken, få träningen gjord och ordna vardagens alla bestyr som ibland kan vara rätt tråkiga.

Om du upplever ett härligt flyt i flera delar av livet samtidigt leder det lätt till ringar på vattnet. Människor runt dig kan komma att uppfatta din utstrålning och tolka den som positiv och friktionsfri. Det kan lätt leda till ännu mer flow, positiv energi och lätthet i det du redan gör.

Berättar du för andra att du trivs med något får du ofta värme och glädje tillbaka. Fundera annars på om du umgås eller arbetar med rätt människor.

  Så vad är egentligen receptet på flow och flyt i tillvaron?

Några knep och påminnelser:

  • När du uppnår flow kom ihåg din egna återhämtning. Hållbarhet och hälsa går först!
  • Ge dig själv utrymme och lyssna på dina behov för bästa möjliga förutsättningar
  • Träna på att vara snäll mot dig själv, stärka dig och utvecklas
  • Gör saker du känner nyfikenhet och passion för
  • Sök förståelse för varför du gör en uppgift och se resan som en del av målet
  • När du inser hur meningsfullt det du gör är för andra får du dubbelt tillbaka
  • Stäng ute distraktioner och låt dig gå in i uppgiften utan jämförelse från andra
  • Se tidigare misslyckanden som nyttiga lärdomar och justera för att göra rätt framåt. Det är en enorm styrka och kraft i att klara motgångar.

 

Var ingen prestationsprinsessa eller stålman, det kan gå illa i längden och påverka hälsan negativt. Att ständigt var i flow och ställa höga krav på sig själv är inget jag rekommenderar. Återhämtningspauser behövs även när livet flyter på och känns skönt. Lätt att glömma!

Jag skriver regelbundet om motivation, personlig utveckling och inom hållbar hälsa, träning, ekonomi och business på www.snabbfoting.se

Följ mig här, på Twitter, Facebook eller Instagram som @snabbfoting och kontakta mig om du har frågor eller önskar ett ämne du vill veta mer om.

Önskar dig en trevlig helg!

Hälsningar Ewa Hutmacher, grundare Snabbfoting

Fortsätt följ Snabbfoting genom att vårt månadsbrev med innehåll om hållbar hälsa, ekonomi & business. Klicka på prenumeration.

Prenumerera på MÅNADSBREVET

Om Ewa Hutmacher:

Ewa är grundare och hälsoinnovatör på Snabbfoting. Efter att ha lämnat en lång karriär i finansbranshen är Ewa sedan 2013 utbildad lic. personlig tränare, lic kostrådgivare, cykelinstruktör och löpcoach inriktad på kommunikation, beteenden, förändringsarbete och sockerberoende.

Hon är också utbildad civilekonom med stort teknikintresse och nära 25 års aktiv trading på aktie- och optionsmarknaden. Teknisk analys och småbolag inom framförallt life science och pharma är specialområden. I det tidigare professionella arbetslivet i finansbranschen märks roller som produkt-, affärsutvecklare och placeringsrådgivare.