Matigt med potatis för att orka träna

Enkla råvaror ger lyckad träning

Hösten är min bästa årstid och jag vet att träningen går så mycket lättare med tillräckligt med bränsle i kroppen. Du kan påverka din hälsa med hur du mycket du rör dig, vad du tränar och hur du lever. Just idag delar jag en riktig höstklassiker som ger energi till din träning. Är du inriktad på konditionsidrott kommer kroppen tacka dig ännu mer. 🙂

Hur känns det att träna med för lite energi?

Har du testat ett tufft konditionspass eller ett styrketräningspass med för lite energi? Jag har upplevt känslan att gå tom i tanken och bli vissen i kroppen när jag började löpträna under viktminskning. Jag korrigerade detta genom att börja äta mer med lyckat resultat både för prestation, vikt och välmående.

 

Det förtar snabbt träningsglädjen och nyttan med träningen om du äter för snålt i din vardag. Med rätt balans av energi in med mat, energi ut med träning och vardagsmotion och återhämtning kommer du finna större glädje på alla plan i livet. Du presterar bättre på jobbet, i träningen, har det fint med familjen och känner att du kan plocka dina delmål med ett gott humör och bättre fokus. Du blir en ännu bättre människa!

 

Du kan påverka och hitta både ork och få hållbara resultat

Enkel, riktig och vällagad mat är något som är lika viktigt som själva träningen. Att ersätta måltider med pulver, shakes och energidrycker ger kroppen ofta socker och konstgjorda ämnen som kan vara svåra att ta upp och som dessutom kostar skjortan.

 

Jag får regelbundet frågor om kost och träning. Jag arbetar med friskvård och utbildning på ett hållbart sätt för långsiktiga resultat. Vill du ha tips på pulverdieter, mirakellösningar och näringstillskott har du hamnat fel. Jag har ett annat perspektiv och beteendeförändring skapar hållbara resultat.

 

I mina artiklar på bloggen kommer du läsa om hållbar hälsa, privatekonomi och business.

 

Möter du Snabbfoting personligen kommer du uppleva enkel och motiverande träning som är glädjefylld och där alla har möjlighet att vara inkluderade i sammanhanget. Jag brinner för att få dig och ditt företag att växa och må bra hållbart.

 

Potatis är min favoritråvara. Den är billig fylld med vitaminer och bra kolhydrater!

Recept: Älpermagronen ger dig en boost i träningen! (3-4 portioner)

  • 1 stor hackad lök
  • 6 kokta potatisar i bitar
  • Valfri pastasort, ca 250 gram
  • 2 äpplen i bitar
  • Salt och peppar
  • Riven ost, konsistens
  • Stark ost i bitar, för smak
  • Valfri sallad eller grönsak som tillbehör

 

1. Börja med att göra i ordning lök och övriga ingredienser.

 

2. Stek lök i smör tillsammans och häll i den kokta potatisen i pannan.

 

3. Medan potatisen och löken får brynyta kokar pastan du valt.

 

4. Älskar du ost? Här kommer stark gryerost, en schweizisk specialité. Det höjer rätten ytterligare!

Det går utmärkt att stanna vid riven ost och en sort du gillar. Den rivna osten gör nämligen Älplermagronen härligt trådig och saftig.

 

5. Vänd ner alla ingredienserna i pannan!

Äpplena läggs i sist för de blir så mycket godare om de är lite krispiga istället för mjuka och varma.

 

6. Klart att servera med valfri sallad. Jag föreslår mörkgröna blad, välfyllda med vitaminer.

Kom ihåg sallad eller grönsaker också. Det kompletterar rättens energiinnehåll bra. Mer sallad om du rör dig mindre. Mer av själva huvudrätten om du rör dig mycket. Busenkel matematik!  🙂

 

Lyssna på din kropp den här hösten. Vad behöver du för att växa och må bra? Bättre kost, annan träning eller en hållbar arbetssituation? Du är unik och det finns ingen mall som passar alla. Att reflektera är första steget för att må bra!

Jag ser fram emot en fin höst med dig!

Önskar dig en fin vecka med mycket glädje.

Har du frågor? Kontakta mig gärna eller följ månadsbrevet för fler artiklar.

Founder Snabbfoting: Ewa Hutmacher

Utbildad civ. ekonom, personlig tränare, löpcoach och kostrådgivare med inriktning på kommunikation, beteenden, förändringsprocesser och sockerberoende.

Snabbfoting erbjuder friskvård och affärsmöten utomhus med träning och utbildning inom hållbar hälsa, privatekonomi och business till medelstora och stora företag, chefer och ledningsgrupper. Få bättre hälsa och beslutsförmåga.