3 frågor till Ewa Hutmacher, vd på Snabbfoting

Ewa Hutmacher, vd på edtech-konsultbolaget Snabbfoting Group AB. Hon är en entreprenör som för några år sedan växlade upp och tog in medgrundare, flera partners och anställda. Beslutet innebar att helhjärtat ägna sig åt sin passion framtidens lärande och lärteknologier. Hon hjälper organisationer skapa arbetsplatser som fler vill vara en del av. Ewa har en förmåga att omsätta abstrakt tänkande och gå från ord till handling. Hon lever som hon lär med livslångt lärande, läser mycket och är snabbrörlig.

Hur lyckas du behålla din motivation?

Det är mitt jobb att ta många beslut och vara en ledare som är en god förebild. Det är något jag gillar mycket. Jag proriterar ett aktivt självledarskap med utrymme för egentid och reflektion för att vara motiverad och hållbar. När jag utvecklar människor och organisationer till att blomstra fylls jag av energi, blir motiverad och uthållig. Min motivation kommer också från utmaningar och förändring. Det sporrar mig att som vd gå den extra milen med mitt team.

Vad ska man tänka på när man satsar på digitalt lärande?

Involvera dina stakeholders och möt din målgrupp med rätt innehåll och tonalitet för att få högsta möjliga effekt. När du skapar ett engagerande lärmaterial når dina deltagare de mål som ni satt för lärsatsningen. Här är det viktigt att innehållet kan tas in snabbt, enkelt och är relevant. Glöm inte bort uppföljningen. Rätt teknik och verktyg underlättar. Ladda ned en rapport där 800 Learning and Development professionals har intervjuats om möjligheter, utmaningar och prioriteringar för lärande.​ Lärande på jobbet 2020.

Vad är viktigt vid valet av lärplattform?

Gör en grundlig kravfångst och låt en tredje part ge en second opinion om ni gör den själva. En kravfångst är ett omfattande arbete, så se till att få med behov och önskat utfall från användare och stakeholders. Glöm inte att plattformen ska ha förutsättningar att leverera en bra användarupplevelse och lösa era dagliga problem. Tänk behov snarare än funktion. Gå igenom guiden 10 kriterier att titta efter när du väljer lärplattform.

Vill du komma i kontakt med oss? Vi hjälper dig gärna!

Läs mer:

Naturligt lärande

Kompetenskartläggning