Emelie Nord, Learning & Localization Consultant på Snabbfoting Group AB. Emelie är en stjärna på kommunikation och hon har en stor förmåga att skapa och organisera – något som är a och o i ett snabbrörligt team. Text och språk är hennes stora passion och hon lever som hon lär. På fritiden gäller det livslånga lärandet och egna bokprojekt. Det är en stor glädje för oss att ha Emelie i teamet.

Vad uppskattar du mest med det digitala lärandet?

Flexibiliteten och möjligheten till individanpassning. Att som utbildare kunna ge dina deltagare precis det var och en behöver och att som deltagare kunna fokusera på det som är mest relevant för just dig.

Vilken potential ser du i digitalt lärande jämfört med klassrumsträning?

Med rätt digitala verktyg är potentialen i det närmaste oändlig. Att kunna anpassa sitt lärande till sin egen vardag vad gäller tid och plats, men även exempelvis längd på sessioner. Kanske har du lättare att ta till dig nya kunskaper i kortare lättsmälta avsnitt under dagen? Eller så kanske du föredrar du en längre session under en avgränsad tid? Med digitalt lärande har du möjlighet att lägga upp ditt schema så att det passar in i ditt livspussel, och du kan även pausa och repetera presentationer på ett sätt som inte är möjligt i den traditionella klassrumsmiljön. Med hjälp av lärmetriker och rätt algoritmer kan även många system anpassa deltagarnas övningar efter deras unika behov så att varje individ får öva på just det hen behöver mest.

Hur kan lärande bli lättare att ta till sig på arbetsplatsen?

Genom att finnas tillgängligt och anpassat för varje enskild individ. Vissa lär sig bäst genom att läsa, andra genom att lyssna. Vissa behöver resonera med andra och andra vill bara fördjupa sig utan distraktioner. Tid och plats spelar också roll. Nattugglan har lika svårt för att ta till sig en förmiddagskurs som den morgonpigge har problem att tillgodogöra sig en kvällskurs. Vissa inspireras av en lugn miljö i avskildhet medan andra har lättare att behålla uppmärksamheten där det är liv och rörelse. Med en digital lärplattform är det möjligt att ge alla medarbetare rätt förutsättningar för att på ett naturligt sätt kunna ta till sig nya kunskaper och kompetenser i vardagen.

Om Snabbfoting

Vi hjälper beslutsfattare och ledare ta bättre beslut, bygga in högre värde och accelerera lärandet. Våra kunder finns i Norden, Europa och USA.

Share This Story On Your Favourite Platform!

Prenumerera på nyhetsbrevet.

Kurerade insikter om ledarskap, AI & lärande, innovation och lärandekultur. Vår Privacy policy.

Du kan skapa en blomstrande & mer framgångsrik organisation.

Du behöver inte göra det här ensam.